Vállmobilizáló technikák – Ne várd meg a problémát, előzd meg!

Szerző:

A legszabadabb mozgású ízületünk – elvileg. Tegyünk érte, hogy az maradjon!
A vállunk egy borzasztóan összetett funkciójú ízület. Mozgásszabadsága végtelen tényezőtől függ, és bizony, ha a váll nem mozog szabadon, sérül az egyik legfontosabb készségünk: a manipuláció. Na nem arra gondolok, amikor másokat próbálunk befolyásolni, hanem egész egyszerűen arra, ahogy a kezünket használjuk minden nap: fogunk, kapaszkodunk, pakolunk, cipelünk, aprólékos munkákat végzünk vele.

Ez mind csorbát szenved, ha a váll funkciók sérülnek. Fontos észben tartani, hogy a váll a lapockával szoros egységet alkot, így ha annak nem szabad a mozgása, a vállé sem lesz az. Ennek jegyében mutatnék néhány mobilizációs gyakorlatot. A még jobb kivitelezés érdekében én néhány eszközt is bevetek, de ne aggódj, ha még nincs otthon ilyened, anélkül is érdemes végezni a gyakorlatot. De érdemes kipróbálni eszközzel, érezni fogod a különbséget és sokkal komplexebb hatást érhetsz el. Részletek a videóban. 🙂

A cikkhez kapcsolódó terméke(ke)t itt éred el:

Trigger Point -The Grid 1.0

A GRID Foam Roller henger az SMR (self-myofascial release – hengeres önmasszázs) alkalmazásának legismertebb eszköze, mely egyre népszerűbb a profi sportolók között a teljesítmény és az általános egészség terén mutatott drasztikus és általában azonnali hatása miatt.

A szerzőről

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője. Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Szerző

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője.
Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Kövess és lájkolj minket :)

Iratkozz fel hírlevelünkre

hogy ne maradj le legfrissebb blogbejegyzéseinkről