1’M | Keresztcsont tájék, avagy a hírhedt SI ízület mobilizációja

Szerző:

S-Sacrum= keresztcsont, I ilium=medencecsont, tehát ezt takarja az SI, sacroiliacalis ízület.
Tudom, sok a latin, de mivel mindenhol így hivatkoznak rá, gondoltam, egy kis gyors latinóra belefér. Nem más ez az ízület, mint ahogy a keresztcsont és a medence találkozik. Szűk ízület, de minimális elmozdulás mégis van benne, viszont ha valamilyen feszesség, elakadás jön létra, az bizony nagyon kellemetlen fájdalmakkal járhat. Épp ezért néznénk néhány gyakorlatot, amivel mobilan tarthatjuk ezt a részt.

A cikkhez kapcsolódó terméke(ke)t itt éred el:

Trendy Home Jóga Matrac

Amikor az indiai bölcsesség találkozik a német precizitással. A Trendy Home Jóga matrac kiváló minőségű, német tornaszőnyeg, ászana mintával, ajándék hordozó hevederrel.

Jóga - Pilates matrac

A jóga, és pilates elengedhetetlen eszköze a csúszásmentes matrac! A tornaszőnyeg kényelmes alapot biztosít a gyakorlatokhoz, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz.

Togu Prémium Easy Matrac

Talajgyakorlatok, gyógytorna, jóga és egyéb mozgásformák elengedhetetlen eszköze! Magas minőségű német termék.

A szerzőről

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője. Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Szerző

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője.
Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Tippek a stressz ellen

Kövess és lájkolj minket :)

Iratkozz fel hírlevelünkre

hogy ne maradj le legfrissebb blogbejegyzéseinkről