YBELL – 4in1 Kettlebell, kézisúlyzó, füles medicinlabda és Push-up bar egyben!

Szerző:

A YBELL fejlesztése igazi szerelem volt a feltaláló és személyi edző Aaron Laurence számára. Az elmúlt 15 évben Aaron több ezer embert edzett Ausztrália híres tengerpartján a Bondi Beach-en, olyan tradicionális eszközöket használva, mint a kézisúlyzók, kettlebellek, medicin labdák, amikkel megalkotta a saját brandjét a magas intenzitású ellenállásos edzés terén.

A vendégkörének növekedésével, Aaron rájött, hogy lehetetlen ennyi embert, ennyi különböző eszközzel ellátni az edzéseik alatt. A YBELL jelentette a megoldást erre a problémára. Egyetlen eszköz, ami kiváltja a fenti eszközöket, de ennél még sokkal többre is képes.

A YBELL változatos gyakorlatokat kínál edzés közben anélkül, hogy szükséged lenne a különféle eszközök között váltani. A YBELL tervezése lehetővé teszi, hogy négy független eszköz gyakorlatait végezd vele.

Ezek a:

Kettlebell

Az YBell utánozza a kettlebell mozgását, amikor a YBell bármelyik külső markolatát fogod. A fogantyúk lágyabbak, és nincs „kemény golyó” az alkar külső felületének megsértéséhez, támaszhelyzetben. A három külső fogantyúval könnyebbé válik a YBell használata ballisztikus mozdulatok, például fogásváltásos swingek közben. A YBell tökéletes eszköz tehát kezdők számára, de haladók számára is növeli az intenzitást, ha két YBELL-t használsz kétkezes gyakorlatokhoz.

Kézisúlyzó

Amikor a YBELL-t kézisúlyzóként használod a középső (belső) markolatot fogva az eszköz kialakítása annak súlyát tökéletesen elosztja annak középpontjától. Ha emeléskor a külső fogantyúkat a csuklódnak támasztod, stabilabban hajthatod végre a gyakorlatot.

Dupla füles medicinlabda

A YBELL markolata kényelmesebb és biztosabb fogást biztosítanak, mint a medicinlabdák fülei. Természetesen csak olyan gyakorlatoknál használd, ahol az eszköz súlyának van szerepe, a YBELL-t ne dobd le a földre, mint esetleg a medicinlabdával azt tennéd.

Fekvőtámasz állvány

A YBELL egy nagyszerű fekvőtámasz állvány. Ha hajlamos vagy a csuklófájdalomra, végezd a fekvőtámaszokat YBELL-en. Csökkenti a kéztőalagútra nehezedő nyomást, mikor a csuklót hátrafeszített helyzetből semleges helyzetbe mozgatja. A fogantyún végrehajtott fekvőtámaszok jó felkészítést jelentenek a földön végzett fekvőtámaszokhoz, mivel lehetővé teszik a nagyobb mozgástartományt. Az YBell ideális

Markolatok

A YBell fogantyújának elhelyezkedése és alakja elosztja a tömeget, így számos gyakorlatot végezhetsz vele, amit általában négy különféle eszközzelel lehet elvégezni. Ez az alak és súlyeloszlás teszi a YBell használatát kényelmessé, és sokkal kevésbé félelmetes a kezdők számára is, mint a kettlebell vagy a súlyzó. A fogantyúk megkülönböztetése (belső, külső) fontos, mivel segítenek abban, hogy váltogasd a fogásokat gyorsan és hatékonyan a gyakorlatok közben.

Súlyok

4 kg

6 kg

8 kg

10 kg

12 kg

Fogások

A fogás módja a kulcsa annak, hogy kihasználhasd a YBELL-ben rejlő sokoldalúságot. A markolat váltása megváltoztatja a tömeg átvitelének módját is. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az eszköz, azonos mozgási mintázattal, a markolat megváltoztatásával, különböző módon terheli a testet.

Alap YBELL fogások:

Alsó fogás

A dupla füles medicinlabda megragadásának módja. Tarts két külső fogantyút úgy, hogy a tenyerek egymás felé néznek és a YBELL harmadik csúcsa nézzen lefelé. Ebből a pozícióból kétkezes fejfülé nyomásokat tudsz végrehajtani.

Dupla fogás

Hasonlóan az Alsó fogáshoz a tenyerek itt is egymás felé néznek miközben tartod a két külső fogantyút. A különbség a két fogás között, hogy itt a YBELL harmadik, üres fogantyúja előre néz.

Középső fogás

A középső fogás hasonlít legjobban egy kézisúlyzó fogásához, amiből két különböző fogást különböztetünk meg:

Top lock:

Fogd a középső (belső) markolatot úgy, hogy a csuklód belső oldala a felső fogantyúhoz támaszkodik. Ez plusz stabilitást biiztosít a karhajlításos gyakorlatoknál.

Loose Grip:

Itt is a belső markolatot kell fognod, de a külső fogantyúk nem támaszkodnak a csuklóra, hanem „ejtett” állapotban vannak. Ebben az állapotban tudod használni olyan gyakorlatoknál, mint pl. a dumbbell hemmer curl squat, vagy a dumbbell squat press, stb.

Külső fogás

A külső fogást akkor használd, amikor kettlebell gyakorlatokat akarsz a YBELL-el végezni, mint például a swing, snatch vagy guggolás. Egyszerűen fogd meg a három külső fogantyú egyikét tenyérrel lefelé. Az extra fogantyúk rendkívül biztonságos módot nyújtanak az egykezes karváltásos alacsony és magas swingek végrehajtására. Ezek lehetővé teszik, hogy csak akkor engedd el a fogantyút, amikor a másikat a másik tenyered már biztosan fogja.

Felül fogás

A felül fogásnál a YBell a földön marad, az eszköz felső fogantyúját használd fekvőtámaszhoz, burpee variációkhoz, stb. A felső markolat két okból előnyös:
1. Csökkenti a kéztő alagútra nehezedő nyomást a csukló szögét neutralizálva.
2. Mélyen beengedett törzzsel nagyobb erőt igényel a végrehajtás haladó szintűek számára.

Fogásváltás

Fogás váltásról akkor beszélünk, ha egyik fogást egy másikra cseréljük egy adott gyakorlaton belül, leginkább akkor, amikor különféle mozgásmintákat ötvözünk egy gyakorlaton belül. A fogásváltás nem csupán kézcsere, minden olyan eset fogásváltás, amikor ugyanazon gyakorlat közben váltasz az egyik markolatról a másikra.

YBELL MOBIL APP

A YBELL Fitness Mobilapp ingyenes hozzáférést biztosít a YBELL edzések kezdő szintjéhez. Emellett részese lehetsz a YBELL közösségnek, tapasztalatot cserélhetsz, kérdezhetsz, megoszthatsz. A profi, jól követhető, angol nyelvű gyakorlatvideók az abszolút kezdő és haladó sportolók számára is hasznosak, amellett, hogy elsajátíthatod a gyakorlatok helyes végrehajtását, folyamatos kihívást és motivációt adnak YBELL edzéseidhez.

A cikkhez kapcsolódó terméke(ke)t itt éred el:

YBELL NEO 4in1

Kettlebell, kézisúlyzó, füles medicinlabda és fekvőtámasz keret gyakorlatokat végezz egyetlen eszközzel. Az YBell fitness szakemberek által lett fejlesztve, hogy könnyen elérhető legyen számtalan fitnesz cél eléréséhez, mindenki számára

YBELL NEO ÁLLVÁNY

Tartsd az edzőtermed rendezetten, az eszközöket tárold biztonságos, jól elérhető helyen a speciálisan a YBellekhez tervezett tárolóállvánnyal.