A futók „Achilles-sarka”: a lábszárfájdalom

Szerző:

Mi okozhatja az ilyen problémát és hogyan csökkenthetjük a kialakulásának esélyét?
Futóknál nagyon gyakori jelenség a lábszár fájdalma, ami akár gyulladásos tünetekre utalhat. Ebből a videóból megtudhatod, hogyan alakulhat ki egy ilyen probléma, mire kell figyelni a lábszárizmokkal kapcsolatban, és mutatok 2-2 lazító és nyújtó gyakorlatot, amivel csökkentheted a kialakulás valószínűségét, illetve ha már megvan a baj, az utókezelésben is segíthet.

A cikkhez kapcsolódó terméke(ke)t itt éred el:

Trigger Point -The Grid 1.0

A GRID Foam Roller henger az SMR (self-myofascial release – hengeres önmasszázs) alkalmazásának legismertebb eszköze, mely egyre népszerűbb a profi sportolók között a teljesítmény és az általános egészség terén mutatott drasztikus és általában azonnali hatása miatt.

TriggerPoint - Grid Mini

A GRID Mini a legkönnyebben hordozható masszázs henger a piacon. 10.5 cm-es hossza és 14 cm-es átmérője a kisebb testtájak célzott kezeléséhez is könnyű hozzáférést biztosít.

A szerzőről

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője. Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Szerző

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője.
Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Tippek a stressz ellen

Kövess és lájkolj minket :)

Iratkozz fel hírlevelünkre

hogy ne maradj le legfrissebb blogbejegyzéseinkről