Ergonómia az irodában 2. rész, Fit-Ball – HITEK és TÉVhitek

Szerző:

Hogyan használd a Fit-Ball-t irodai szék helyett, avagy mi is az aktív ülés?
Sokan találkoztak már olyannal, aki irodai szék helyett nagy labdán ül, valaki esküszik rá, sokan pár próbálkozás után feladják. Épp ezért tisztázunk pár dolgot a nagylabdáról, miért, hogyan, mennyit jó rajta ülni, milyet válassz? Ezen kívül megtudhatod, mi is az az aktív ülés, és miért jó a gerincednek, és hogyan tudja megelőzni a akár a hát, derékfájást.

Labdaméret választás

A fenti ábrán láthatod milyen testmagassághoz milyen labdát válassz. Ne feledd, tartós ülésnél a térdszöged nem lehet kevesebb, mint 90°.

R-med Fit-Ball

A Fit-Ball egy prémium minőségű óriás labda, mely nem csupán sporteszközként, hanem akár ülőalkalmatosságként is funkcionál. Használata közben óvjuk ízületeinket és megoldást jelent az ülőmunka okozta hátproblémák kezelésében, ezek megelőzésében.

Fit-Ball Ülőlabda lábakkal

Ideális a gerinckímélő aktív üléshez, ugyanakkor torna-, erősítő gyakorlatok is végezhetőek vele. Mivel nem fix pontokon érintkezik a talajjal a törzsizomzatot folyamatos dinamikus, összehangolt mozgásra készteti.

A szerzőről

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője. Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Szerző

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője.
Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Tippek a stressz ellen

Kövess és lájkolj minket :)

Iratkozz fel hírlevelünkre

hogy ne maradj le legfrissebb blogbejegyzéseinkről