Ergonómia az irodában 3. rész, TOP 3 „munkatárs”

Szerző:

Ezekkel az eszközökkel megelőzheted az egésznapos irodai ülés miatt kialakuló derék- és hátfájást.
Azzal már tisztában vagyunk, hogy az irodai munka meglehetősen negatívan hat mozgásszervrendszerünkre, és nem könnyű ennek a káros következményeit elkerülnünk, hiszen hiába tornázunk akár reggel és/vagy este, a 8 órás folyamatos ülés negatív hatásainak kompenzálásához ez ritkán elég. Ezért most bemutatunk 3 olyan ügyes eszközt, amit az irodában ülés közben is használhatunk, úgy, hogy nem veszítünk a koncentrációnkból, mégis segít megelőzni/csökkenteni a tartós ülés okozta tüneteket.

A cikkhez kapcsolódó terméke(ke)t itt éred el:

Dynair Senso ülőpárnA 36 cm-es méretben

A székre helyezve a levegővel telt domború eszköz a gerincet folyamatosan helyes tartásra ösztönzi, azaz a folyamatos, apró elmozdulások által a medence billenésén keresztül az ágyéki gerinc helyes beállítására vezeti rá a használót. Tornaeszközként is használható, balansz- és izomerősítő gyakorlatokhoz.

Dynair Senso ülőpárnA 33 cm-es méretben

A legnépszerűbb aktív ülést biztosító termékünk!
Az ülőpárna alkalmazása során folyamatos aktív ülésre ösztönözzük a gerincet, aktiválódnak az ágyéki gerinc tartóizmai. Ne várd meg a porckorongsérvet, krónikus derékfájást és hátfájást!

Disc'o'sit Ülőpárna

A székre helyezve a levegővel telt domború eszköz folyamatos aktív ülést biztosít, azaz a gerincet folyamatosan helyes tartásra ösztönzi. 39 cm átmérőjű, felfújható, korong alakú eszköz. Ülőbútor kiegészítőjeként és tornaeszközként egyaránt használható.

Soft ball labda

A kis helyigényű eszközt használhatjuk erősítő, zsírégető, stretching edzésekhez, de a gerinc különböző szakaszainak ergonómikus alátámasztásaként, vagy akár relaxációhoz is kiváló.
A Soft-Ball használata minden korosztály számára, sport, prevenció vagy rehabilitáció céljából egyaránt ajánlott. Mérete és puhasága miatt babatornához is kiváló.

Vita-Roll deréktámasz

A deréktámasz jól alkalmazható autó ülés, illetve meglévő szék háttámla kiegészítésként.
Segítségével a gerinc tartása jobban közelít az anatómiailag helyes tartáshoz. Alkalmazható nyaktámaszként is.

A szerzőről

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője. Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Szerző

Papp Orsolya

Gyógytornász, Sportoktató, Az R-med mozgásterápiás szakértője.
Munkám során főleg traumatológiai, ortopédiai és neurológiai betegek rehabilitációjával, valamint élsportolók preventív jellegű gyógytornájával foglalkozom.

Tippek a stressz ellen

Kövess és lájkolj minket :)

Iratkozz fel hírlevelünkre

hogy ne maradj le legfrissebb blogbejegyzéseinkről